muski modeli na stepenicama u odelima iz kolekcije. Levi plavo odelo sa crvenom kravatom desni sa plavom leptir mašnom

Odela RANCCO

Moderni sakoi iz Rancco kolekcije su pravi izbor za modernog, ambicioznog muškarca.

RANCCO

"Krojiti odela za muškarce za nas je uvek bio pravi izazov. Oni koji se malo bolje razumeju u sam proces vrhunskog tailoring-a, i te kako znaju koliko je teško šiti muška odela." Uvek u koraku sa vremenom još od 1990. godine iz boemske četvrti, iz Skadarlije, pokrenuta je vizija luksuza. Prepoznati kao kuća sa od poverenja odzvanjaju u mislima brojnih domaćih i inostranih korporacija čineći njihove zaposlene elegantnim, stilizovanim.

Težnja da budemo drugačiji

Modne kuća muških odela Rancco.

Merino vuna

Merino vuna se proizvodi od merino ovce, koje se uglavnom gaje u predelima Australije. Merino vuna je tanka i mekana, sa prečnikom između 17 i 19 mikrona, izuzetno je elastična, sa malo sjaja. Merino vuna se koristi za proizvodnju visoko kvalitetne vunene tkanine, od koje se u kasnijoj proizvodnji izrađuju kvalitetna odela i sakoi.

Moher

Moher je vrsta vune koja se dobija od dlake angora koza. Vlakna mohera imaju prečnik od oko 25-45 mikrona. Moher je jedan od najstarijih materijala koji se i dan danas koriste. Materijal je trajan, otporan i lako se boji.
Poseduje veoma dobre termoizolacijske osobine. Dijametar mohera se povećava sa starošću koze, što znači da mlađe koze daju tanji i kvalitetniji moher koji se koristi za odeću, dok starije koze daju moher koji se koristi za izradu tepiha.

Kašmir

Kašmir je veoma cenjen u tekstilnoj industriji i proizvodi se iz dlake kašmirske koze. Kašmir je kvalitetno mekano vlakno, a odevni predmeti proizvedeni od njega si izuzetno topli.
Svi ostali materijali koje koristimo imaju prirodno poreklo. Trenutni trend u svetu je proizvodnja tkanina od Bio-tkanine. Kao sirovina za ove tkanine koristi se krzno životinja odgojene u ekološkom ambijentu a pri obradi se ne koriste hemikalije koje zagađaju okolinu. Kreirajući odela od takvih materijala, zajedno čuvamo našu planetu.

Dugmad

Za dugmad od bivolskog roga koristimo ceo rog, bez vrha. Boje dugmića koji se prave od roga variraju od izrazito crne, preko braon do svetlo oker.
Za izradu dugmića od prirodnog sedefa, koristimo određeni deo sedefne školjke, zbog čega je broj ovih dugmića ograničen.
Korozo dugmad se prave od plodova palme tagua.